SPEELAS ASTI SKICKAR HÄLSNINGAR

Speelas Asti skickar hälsningar med pappa Armas


GODA OCH DÅLIGA NYHETER!

Först till dem goda nyheterna.... Dixa drevern jagade en råbock idag i 45 minuter. Hon har ökat drevtiden samt att hon jagar mer sansad nu. Hon tar det lugnt och hetsar inte som hon gjorde första helgen. Hon fick råbocken att bukta väldigt trångt och han kom fram inom hagelhåll dessutom. att jag inte sköt berodde på att bocken kom ut mellan mig och kompisen som följde med. Synd. För det har drevern verkligen behövt. Men det kommer!!

För det andra så jagade basseten Wilma en get och kid i 35 minuter. Helt otroligt. Från att ha rullat i grisskit förra helgen till att jaga över ett 3:dje pris denna. Det är en obeskrivlig känsla!


Mindre roliga nyheter är att någon förmodligen plockade upp basseten och tog av hennes GPS halsband och stängde av den för att sedan sätta sig i bilen och åka ifrån. GPS:en satt så hårt åtdragen att det inte finns en chans i världen att den skulle ramlat av av sig själv.

Köpte halsbandet förra helgen för 2000 kr! 2000 kr åt helvete.!

Nu är jag trött på skiten och den dåliga räckvidden. JAg går tillbaka till en gammal hederlig Swepoint Pejl!!!

Trevlig Helg.

Henes

SPEELAS AKSO FLYTTAR TILL VÄRMLAND



Söndag kl 14.40 så ringer Arne Karlstam till mig och vi kommer överens om att han ska komma och hämta valpen. Det tar 3 timmar enligt Arne ner till Linköping. Dvs dem åker 15, framme kl 18, hämtar valpen och åker sen tillbaka, framme kl 21.30 hemma i Värmland.
Det strulade lite till sig och valpköparna anlände kl 23.55 söndag kväll till mig. Dem hade åkt fel och vi hade säkert 20 samtal under vägen för att dem skulle hitta fram till slut....Idag är jag tröttare än stövaren när den gör sin bästa jakt i djupsnö. Pratade med Arne i morse. Dem har kommit hem kl 06. Lite vila sen skulle han till jobbet.

Strongt!

En upplevelse man lär minnas ett bra tag.

För övrigt så verkar Arne insatt i rasen och i stövare i sig och vi önskar dem lycka till!


Henes

DREVER PREMIÄR!

Igår 1:a oktober så släppte jag Härkilas Dixa. Tiken gick på rådjur och rev i så det stod det härliga till!
Hon har ett skall som jag är mäkta imponerad av. Skallar tätt och hörbart med stor passion på jakten. Man hör på hunden att hon älskar att jaga. Som grädde på mosen så gick hon att blåsa in på rimligt avstånd. Hon håller drevtiderna mellan 20-30 minuter. Hoppas på en ökning i drevtider i takt med att konditionen ökar.
Ett minus är när hon träffar på någon hon känner i skogen, dvs passskytt så stannar hon gärna och hälsar på en stund. Sånt irriterar mig nåt oerhört, men å andra sidan, läs den övre texten.
Idag är jag en mycket glad man, med stora förhoppningar. Kommer inte att kunna sova i natt.

RSS 2.0