1 Okt

Äntligen så börjar även rådjursjakten med drivande hund till helgen. Drevern Dixa är i relativt bra form tack vare cykelturer och träning i hägn. Det skulle bli varmt till helgen. Hoppas det inte blir föööör varmt. Vill gärna ha någonlunda vettiga drev och då får inte värmen förstöra!
Henes

HAREN SOM TOG HIGHWAY 2 HELL

DM gick åt pipan. 
Dag 1 : Spöregn, upptag, driver med bra tryck. Haren tar vägen och det blir dötappt i anslutning till en större bondgård. 6 minuter från ett prisdrev. Samt att det inte blev nånting senare på dagen.

Dag 2 : bra före. Tiken får slag på hare. hon arbetar sig in i skogen. Haren hade inga nerver utan lättade väldigt tidigt, säkert 20-30 min innan hon kom fram till legan. Vilket innbär att när hon väl kommer fram till legan, så är vittringen dålig att tiken väcker/driver väldigt osäkert fram till en väg. Där känner hon såklart inte mycket. Hon går på vägen och markerar med skall åt vilket håll haren stuckit. Från platsen haren kom ut, till cirka 1,5 km gick tiken på vägen och kollade avhopp mkt nogrannt utan att hitta någon. Jag kan bara dra slutsatsen att den haren tog verkligen highway to hell. Han sprang nog längre än så. Hade han hoppat av tidigare, då hade hon hittat avhoppet, men eftersom det inte hände så antar både jag och domaren att han sprang bra längre. Släppte senare på dagen på ett gärde som var bebott av kvigor. Det gav så klart inte ett skit. tråkigt att sånt ska hända just på prov.

HELGENS UPPPLEVELSER

I helgen så blev det rävdrev i lördags och hardrev i söndags. Nu har Speela tyvärr skadat tassen på något vassare föremål under söndagens jakt, så vi får väl se när det läker igen.
Har bra salva som ska få komma till användning.Rekommenderas att alla ni har någon form av salva hemma tillgänglig hela tiden!

SEKRETERAREN

Dixa ska egentligen assistera på kontoret är tanken. Undrar dock om hon egentligen trivs med sitt jobb eller om soffan är roligare att ligga i.

RSS 2.0