SPEELAS ASTI; GODA NYHETER

Speelas Asti, som Kjell Edström tog som parningsvalp fick på Yxnerums utställning följande priser
Excellent, CK och kom tvåa som bästa tik.





HÄLSNINGAR FRÅN VALPLÅDAN!

Alla lever och mår bra!





VALPARNA FÖDDA 22 MARS

Valpningen började igår natt omkring midnatt. Första valpen en tikvalp kom ut under den korta tiden vi inte var riktigt förberedda. Speela skötte det utomordentligt bra. Jag skulle ner och titta till henne för säkerhets skull innan jag gick och la mig och insåg rätt fort att det skulle inte bli någon varm säng för mig.
Lisa gick in i köket, gjorde kaffe, mackor och Oboy! Sen var det på jaktryggsäcken intill valplådan.
Tiken skötte det väldigt smidigt. Jag ingrep inte en enda gång.
Så fort hon slickade liv i den nyfödda krabaten och gjorde rent i valplådan, så var det dags igen. Så gjorde hon och när jag ärligt talat inte orkade mer kl 04, så fick jag lita på naturen själv att tiken skulle ta hand om resten. Mycket sant så kom det 3 valpar till efter att jag la mig.

Det blev 2 tikar och 6 hanar. 5 av valparna är tingade. Finns endast hanar kvar att tinga.



SISTA RÄVJAKTEN FÖR SÄSONGEN 10-11

I måndags så var Joackim Björkman från Stenungssund på besök med sin foxterrier Diesel och sin blivande rävhund som jag inte kan namnet på. Eftersom stövaren inte var helt 100% klövren så bestämde vi att enbart släppa ner Diesel i gryt. Det bådade gott vi har 6-7 gryt utmärkta på kartan som vi skulle åka till. Första gryten så fick Diesel kontakt direkt. Det var dock grävling och Joackim lyckades kalla av honom. Vi trodde först att det var räv och både stod spända som laddade bössor.

Vi åkte därefter till jaktmarken och första grytet där så blev det fart under marken igen, men fan också! Grävling där med! Vi avbröt och skulle ge oss på andra gryt. Det var då det blev irriterande, dels så hittade vi inte många mer gryt pga min dåliga karta, samt att många av gryten var inte längre aktiva. Om inget annat så blev det svettigt och vi fick motion. Jag skickade med 5-6 starköl till Joackim som tack för jakten, för det var han värd.

Sammanfattningsvis så fick jag en helt annan bild av grytjakten. Det finns två olika sorters hundar. Sprängare och föreliggare. Det är sprängarna som är intressant för det är då man får skott chanser utanför grytet!
JAg blev rent av sugen på en foxterrier själv. Men ska jag vara riktigt ärlig så räcker nog tiden tyvärr inte till.

Lägger inte en bild på ekipaget.


BILDSPELET SPEELAS ARRI (ROSSI)

Fick idag hem ett bildspel på en av valparna från A-kullen! Rossis husse Jonni har plåtat odjuret sen han flyttade hem till familjen Lilja i aug/sept 2010. 
Jonni har för övrigt varit väldigt duktig på att uppdaterna mig om Rossi framsteg i skogen, allt från harupptag till galna klövdrev :)

En sak är säker. Rossi besitter en djävulsk jaktlust. Längtar till nästa höst för att se vad som händer då, återstår bara att få husse att starta på jaktprov, men det är nog inga svårigheter om hunden visar fram fötterna!

Ni andra som har valpar från A-Kullen. Maila över gärna lite. Vore roligt att se hur odjuren ser ut idag.

Henes

HJÄLP MIG ATT AVGÖRA AV SPEELA I PÅ TJOCKEN.



Jag har svårt att ta ut nånting i förhand, men är det kanske som jag hoppas i alla fall? Vad tycker ni gott folk?

BIBEL LÄSNING

Allan Bergströms bok är nånting som jag verkligen rekommenderar till alla som har intresse i rasen finska stövare.


RSS 2.0