SPEELAS BOSSE FLYTTAR TILL KARLSTAD

Speelas Bosse flyttar till Karlstad i början på juni. Bosse ska enbart jaga räv och även lo. Extra kul tycker jag!



DÖRRVAKTEN PÅ JOBBET.

Foxterriern står och spanar över kontoret och längtar sig bort till varma rävgryt!



SPEELAS BEPPE FLYTTAR TILL SYSSLEBÄCK.

Aksos husse Arne Karlstam kunde inte klara sig utan en valp, så han hämtade en halvbror till sin gamla Akso. Akso förolyckades i vintras.



UTSTÄLLNING OMBERG 12 JUNI 2011

Resultat för Biabys Speela:Excellent, CK, Cert och BIM.


FÖRSTA SKALLGIVNINGEN

Igår när jag släppte ut valparna på tomten så bjöd tiken in till lek där hon retade upp dem och det slutar alltid att valparna jagar henne. En av pojkarna, Speelas Bosse passade på att även bjuda på lite musik. Han jagade tiken och sina bröder med full skallgivning. Sånt ger gåshud och en enorm längtan till hösten för att se hur valparna börjar sin karriär. För övrigt så äter dem och mår bra.

En äldre herre ringde i veckan från skyddat nummer och börja fråga ut mig varför jag inte sålt valparna när det är en så bra kombination som jag påstår att det är...

Därför att det handlar inte om att sälja valparna för försäljningens skull. Utan att göra det yttersta för att valparna ska hamna i rätt händer som möjligt. Sen hur det senare blir kan man aldrig veta. Men man kan ha ett gott samvete att man gjort allt man kunnat för att förutsättningarna ska bli bra.
Det är just därför jag har en gosskör hemma!

Slutligen : Det är lätt att hitta valpköpare, men jävligt svårt att hitta BRA valpköpare.

Vad som är bra valpköpare kan nog alla räkna ut på ett ungefär..... Annars kan jag skriva det vid förfrågan vad jag anser är en bra valpköpare.


RÄV

Igår så fick jag syn på en räv fram mot kvällen. Jag gick hem, hämtade Speela och gick i långlina...

Hon började med att visa starkt intresse för att sen börja /väckaskalla av iver när vi gick från gärdet längre in i skogen. Roligt att se att hon anammar räven alltmer, då jag vill få henne att jaga det i första hand framöver. Planer finns att låta henne ställa någon grävling i aug sen för att få upp rovdjursintresset ännu mer. Ska stövarna hålla i framtiden så måste dem kunna jaga villt som folket efterfrågar och med handen på hjärtat..... Hur svårt är det inte att få folk att få fram harhundar, då den jaktformen kräver allt mer tid i skogen, nånting vi få allt mindre av.....

Följ utveckligen - rädda stövaren.

RSS 2.0