FRAMTIDEN

Lördagen 25/5. Kl 13.20 tittade vår lilla tös ut.
3,390 kg och 49 lång. Börjar redan fundera på hur jag ska få henne jakt- och jakthundsintresserad.

 


UPPDATERING AV BILD

Eftersom det säkert är svårt att bilda en uppfattning hur Speelas Atlas ser ut som en ståtlig hane, tänkte jag att det är bäst om jag publicerar ett nytt kort på honom..
 

SPEELAS ATLAS TOG CERT + BIM

Nils melin ställde ut Atlas i helgen i Morokuilen, Norge. Han tog hem ett cert + BIM.
 
Roligt tycker vi i Östergötland. Nu är förhoppningen stor om en blivande DCH. Jakten har han under kontroll. Nu han har dessutom exteriören. Blir spännande att följa Atlas framöver.
 

VIRÅ BRUK

Igår var vi och sköt på Virå bruk. En häftig upplevelse med 100 skott skjutna var under loppet av 1 timme.

VALPAR VÄNTAS V.27

Nu är parningen gjord mellan SE(räv)JCH Hultavikens Putte u. J Speelas Bella.
 
Tanken bakom denna kombination är att båda hundarna är outröttliga jaktmaskiner i skogen och trevliga familjerhundar hemma som går ihop med andra hundar och även med småbarn. Bellas tiklinje behöver kankske inte någon större presentation, men när vi ändå är igång så kan jag väl dra den.;
Bella är e. Biabys Speela. Speela är DCH.Speelas själva är från en stark och jämn kull. Speelas moster kom tvåa på stövar SM 2012. SM- vinnaren Lövängens Boy är själv efter en Biabys tik som är nära släkt med Biabys Speela. Speelas mamma Biabys Tuula är NO(räv)JCH. Speelas mormor Biabys Pixa är bruksavelsmeriterad och var en södra sveriges bästa nedärvare våra jag personligen påstå.Bakom Speela, Speelas morfar finns Eiman Janne. Det var en stark nedärvare med mycket jaktlust. Listan kan göras lång med den här tiklinjen.
 
Både Bella och Putte är från 2 starka och jämna kullar med föräldrar som starka nedärvare. Putte är efter den omtalade Foxfighter's Kössi. 
 
Jag själv räknar med att få rävintresse i valparna, men samtidigt är stövaren en formbar hund. Med andra ord är det upp till dig.
 
Kan tänka mig sälja någon tik med bibehållen avelsrätt. Överväger att ha "Ungdomsrabatt" för folk under 30 år som köper en valp av mig.
 
 
 

RSS 2.0