SPEELA GÅR TOM!

Med stor besvikelse och undran, så måste jag tyvärr meddela att Speela förmodligen har gått tom.
Jag kommer ringa till er samtliga inom snar framtid och meddela läget, så alla verkligen fått informationen.
Vi parade precis som 2 gånger tidigare, dyng 11 och 13, men denna gång verkar det inte tagit sig. Imorgon är det 7 veckor sen parningen och magen är obefintlig. Hon svullande upp ett tag, vilket fick mig att tro att det hade tagit sig. Det lutar dock mer om skendräktighet.
Tyvärr, en kombination som stövarsverige hade behövt.

MORSAN MED TÅLAMOD

Speela har ett tålamod som hette duga. hon är nästan för snäll. här i ett litet kollage med vår förra hund
Basset Wilma som terroriserade rätt rejält.




// Lisa


VECKA 4

Biabys Speela är i vecka 4 men jag tycker även där att det syns lite. Henes är lite skeptisk än men vi litar på mig tycker jag...
om en vecka vet vi mer..



//Lisa


PREGNANT DOG

Dixa ser väldigt dräktig ut just nu. hon är bara i femte veckan nu så undrar hur hon kommer se ut när hon ska valpa. hon kommer väl rulla fram mer eller mindre.

vad tycker ni?



ha en fin söndag// Lisa


VALPAR

Vi vet ju inte riktigt än hur det har gått med parningen men vad jag har på känn samt tycks se på båda tikarna så verkar det som det händer grejer. Det är ju Speelas tredje gång nu i vår så på henne tycker jag nog att hon ändrar form. För Dixa så är det ju första gången så det är lite svårare. jag upplever att varje gång Speela valpat så blir hon bred över bröstkorgen först. tycker Dixa blivit det med, men det återstår att se...

inom en snar framtid blir det ett litet hundkaos här hemma...



Biabys Speelas B-kull 2011



//Lisa


BIABYS SPEELA

Absolut
den utan tvekan finaste bilden på BIABYS SPEELA "EBBA"


// Lisa


JAKTGALNING NR 2 VÄLKOMMEN HEM

  

Sådär, nu har även Henes tvillingbror hittat hem till Linköping efter 4 år i Lund. Mer jaktsnack än vad de kunde åstakomma över telefon trodde jag knappt var möjligt, men jag är härdad...
Välkommen hem Haris...!

// Lisa


SPEELA


DEBATT INLÄGG

Jag såg att min debattinlägg har publicerats i den senaste stövarebok. Någon mer som läst den? OM inte så kommer den nedan.:
.

Stövarpoolen.

Det finns flera sätt att lyfta fram stövaren och stövarjakten inför framtiden. Ett sätt, där jag har fått inspiration från mitt yrkesliv (bemanningsbranschen) är en stövarpool.
Dvs att alla lokalklubbar ska ha medlemmar som står till förfogande att kunna åka ut till jaktlag och jägare med sin stövare och stå för underhållningen för en dag.
Precis som man åker till sin mark en lördag 30 km söderut, så kan  man lika gärna åka 30 km norrut och träffa nya ansikten som får känna på hur det är när håret reser sig på huvudet av en bra stövarjakt.

Grundtanken med stövarpoolen är att jägare måste få uppleva en jakt för att börja älska den jaktformen. Hur ska man annars fatta tycke för någon? Ingen av oss gifte sig med våra fruar utan att tycke först uppstod. Det kan man jämföra med stövarpoolen och dess syfte.
För att nå ut till jaktkåren att en stövarpool finns, så ska man sätta in  annonser i tidningar/blocket/nätet/ (ta hjälp av stefan ekberg och hans filmer?!) så alla jaktlag kan se att den möjligheten finns.
En annan viktig sak, är att det inte ska kosta nånting till en början. Tex ett jaktlag som tex betalar 500 kr till lokalklubben för en dag och det inte blir upptag, dem kommer inte ringa igen!
Så för att undvika "missnöjda" beställare, så ska detta alltså vara gratis. Då tror jag att alla är villiga till mer än 1 försök.
Hur får man då stövarjägare att ställa upp?
Varje lokalklubb och dess styrelse måste förstå att detta är i deras framtida intresse och alla måste kunna se att ett sådant koncept är ett vinnande koncept.

Gå bara till alla nyblivna jägare som fastnat för grisjakten. varför?!
Jo för att det är grisen som jaktlag jagar mest och dem har själva fått uppleva grisjakten och fastnat för den, och vips, så stiger registreringssiffrorna för ställande hundar. Det är större efterfrågan än tillgång där dem senaste åren.

Största problemet här är att stövarjägare ska förstå vårat växande problem. Många är väldigt fyrkantiga i sitt tänkande och rädda för nya idéer.
Där kommer styrelsens arbete in på riktigt. Det är att få alla medlemmar att förstå att detta är ett vinnande koncept som MÅSTE påbörjas hösten 2012.
Tänk om alla dessa ovannämnda nyblivna jägare fick uppleva  en jösse eller en räv som buktar inom 30 hektar i 1-2 timmar innan skottet kommer.
Då är jag säker på att av 100 jägare så hade säkert ett tiotal övervägt stövarjakten, och om dem dessutom får känna sig unika i sitt jaktlag och ensamma om att ha en stövare.
Det är inte mycket begärt att kunna åka till jaktlag och visa upp det vackra vi har. Det tycker jag att man ska kunna kräva av alla mer eller mindre. Självklart blir det svårt att just kräva en sådan sak, men å andra sidan så är det fan inte mycket begärt heller.
Inspirationen kommer även ifrån när jag som marklös hösten 2008 hade varje helg fullbokad med en unghund som dessutom inte var klövren. Jag träffar på flera av jägare från den hösten och minst 2 av dem har idag stövare. En man gick alltså från den populära kortdrivande Wachtelhunden till en Finsk stövare.

Ringer det inte några klockor?

RSS 2.0