e.RR SEUCH SEJCH BOSSMÅLAS CHARLIE S60428/2004 u. RR SEJCH BIABYS SPEELA S40678/2007

Nu är det klart vilken hane som ska användas till årets stövarkull. Jag har tittat och letat efter hane sedan 2 månader tillbaka i tiden. Jag motiverar härmed varför valet föll på Charlie.

Charlies kullsyster Bossmålas Cornelia vann Eksjöprovet 2012.Cornelia har dessutom visat sig vara en bra nedärvare.

Charlie har samma pappa som Eksjö- och SM-vinnare Broskogens Poika.

Charlie har självt deltagit i SM 2011.

Charlie är efter den omtalade Nolhottens Sabina som har gett hundar som Bossmålas Bamse, Bossmålas Buster, Bossmålas Eno och Eko m.m.

Charlie, precis som Speela jagar både hare och räv och väcker dessutom på räv som får räven att bukta.

Charlie, precis som Speela ligger som regel på 5:or i skall och hörbarhet.

Charlies 2 tidigare kullar har visat sig vara överjävliga och dessutom med stor inriktning på rävintresse.

Speelas tidigare kullar har börjat väldigt bra med mycket jakt och tidig jakt. Se tidigare inlägg.


Stamtavlorna innehåller många framstående avelshundar och tävlingshundar. Tiklinjen bakom Speela har avelspris i tre generationer. Biabys Tuula, Biabys Pixa och Näsuddens Zenta. Även Aledalens Leika, Kyrönperän Vallu och Eiman Janne i Spanas stamtavla innehar Bruksavelspris.

Speelas släktingar har verkligen visat framfötterna på jaktprov hösten 2011 genom bla: moster Biabys Tilda blev JCH och vann det Internationella Kostaprovet samt halvsystern (samma fader Jarro) Bottenfjärdens Kreetta som vann rasmästerskapet för andra gången.









SPEELAS BOB

Pratade precis med Emil Edin, som har Speelas Bob och Emil berättade att Bob har gjort några riktigt stora framsteg. Han reser hare och driver själv med flödig skallgivning, tyvärr så är han entonig ännu, men sånt kan ändra sig. När han väl får upp så driver han upp mot 1 timme. Det båda för jäkla gott. Liknar brorsan Bello och syster Bella.
När det gäller rådjur så är han inte så het på dem, längst jakten var 15 minuter.

LÖPNING

Varken Speela eller Dixa har påbörjat sitt löp. Jag antar att det är pga att det tar lite för kroppen att återhämta sig efter en säsong av hårt jagande. Jag skriver så fort löpet kommer igång. Det borde inte dröja då svullnaden har börjat komma smygandes.
Henes

RESULTAT EKSJÖPROVET.

Speela hade relativt bra flyt på Eksjöprovet. Dag 1 fick hon ihop 120 min / 55Ep på hare. Dag 2 fick  hon ihop 70 min / 58 EP på räv. Det som värmde extra mycket var att tiken fick 5:a i skallmarkering, 6:a i hörbarhet, ton och klang samt 6:a i jaktlust. Det värmde i den smålänska kylan!
För övrigt så var provet välarrangerat, samt att det var många bra hundar, och Bossmålas Cornelia vann med 120/60 och 120/61. Mycket bra resultat.

Ska bli extra kul resten av säsongen, så rävåteln är  välbesökt och rävarna parar sig nu, vilket medför mer aktivitet dygnet runt på räven.

STÖVAR VALPAR

Efter många om och men, så har jag beslutat att ytterliggare ta en kull på Speela. Då det har gett bra resultat med mycket jakt och bra skall hos många av valparna. Jag är inte helt övertygad om vilken hane jag använda mig av, men det blir förmodligen något av dem liknande kombinationerna som jag provat tidigare, vilken det är är ännu inte klart.
Denna gång så behåller jag en tikvalp själv ihop med min bror, då Speela är klar som tävlingshund och är nu SEJCH. Drömmen är om den tiken har lite lägre skalltröskel, då jag gärna ser att hunden ska väcka, speciellt när man stirrat sig blind på rävjakten. Sen är det lika bra att ta en valp nu efter Speela, då hon flera gånger har nästan förolyckats pga vägar. Jag tar inga mer risker. Jag vil ha Speela i min framtida uppfödning, då hon nedärver väldigt bra!

RSS 2.0