SKOGSTRÄNING

Idag så lyssnade jag både på räv- och har drev med Speela medans valpen Bob fick bekanta sig med skogen och dess olika dofter. Han är vidsökt för att vara 5 månader må jag säga. Det bådar gott. Ett rådjursdrev blev det i alla fall. Kort sådant dock.Bättre med bockadrev än inga drev alls.
Skickar en bild när gossen söker ut.

ÄNTLIGEN!

Så står det nya hundhuset och hundgården färdig i vid vårt nya boende i Gammalkil, 2 mil utanför Linköping.
För övrigt så flyttade Speelas Bello till Årjäng i tisdags 23/8. Vi önskar dem lycka till.Glömde dock ta bild på ekipaget.
Här kommer en bild på hundhuset.
P.S För er som undrar hur 21 aug gick så gick det bra. Tiken fick tag på en årsunge och dem buktar fint som vanligt.

JULAFTON SNART

På söndag så gäller det. Då är det lilla julafton. Kopplet åker av kl 6 senast. Sen samtalar vi med brasan i väntan på upptaget!

ÅSEDA UTSTÄLLNINGEN RESULTAT.

Som ni säkert redan vet om så åkte vi till Åseda igår i hopp om att Speela skulle få sitt sista förtjänta CERT. Så med 2 cert och 2 ck tidigare så drog domaren Bo Wallin till med helt andra bullar. Han började med att, enl. mig mäta fel. Tiken är alltså utmätt till 53 cm dem senaste 3 utställningarna, men senast i juni i år. Han får till på nåt lustigt jävla sätt att tiken är 55,5 cm hög. Hur man lyckas med att lägga till 2,5 cm extra det förstår jag verkligen inte. 0,5-1 cm kan det väl kanske fela, men inte 2,5.

Förutom det så slog han ner i stort sett på allt hon fått beröm för tidigare när hon tagit sina cert. En sån sak får en att undra. Hur tänkte domarna? Hur kan det skilja så mycket från dem tidigare bedömningarna mot gårdagens bedömning. Det är ju trots allt samma hund som står i ringen.

Nu blir det jaktprov att fokusera på och hoppas att man möter domare med omdöme där i alla fall. Allt man kräver är ändå en rättvis bedömning där domarna går efter i stort sett samma kriterier. Det ska inte skilja så allt är totala motsatsen mot tidigare bedömninar även om det kan vara mindre skillnader.



TILLBAKA TILL VERKLIGHETEN

Nu Är vi hemma efter 2 veckor semester, därav dålig uppdatering på bloggen. Lillebror fick ta hand om hundarna. Nu är det dessutom mindre än 2 veckor kvar till premiären och vi längtar så klart. Fösöker cykla 5-6 km varje kväll med tiken. Det är inte så mycket, men samtidigt så anser jag att den riktiga konditionen får hon aldrig genom att cykla med henne.
Skickar en bild på Speelas Bello. En trevlig hanvalp som finns kvar.

RSS 2.0