SPEELAS ATLAS.

Atlas (e. dch Armas u. dch Biabys Speela) har även han tagit 1 ökl hare med 59 EP. Väldigt roligt tycker jag och hoppas att utvecklingen fortsätter. Skulle vara roligt om några mer valpar har startat på prov. Ring gärna och berätta i sådana fall.
 
Atlas med husse Nils Melin, Charlottenberg
 

KENNELS FÖRSTA 1:A PRIS PÅ HARE.

Speelas Bella (E. Kilbackens Raju-matti u. Biabys Speela) Har idag erövrat 1 pris hare ÖKL hemma i Sysslebäck. Det firas kan jag tro hemma hos husse Urban som har varit flitig ute i skogen. Nästa steg är HD röntgen och det ska bli en ära att ta en kull på en sån talangfull tik redan i vår och sommar om hon löper i rätt tid. Val av hane återstår men jag lovar att återkomma så fort jag vet mera.

Här är tiken som valp den längst till vänster. på bilden med huvudet riktat mot kameran.

 

HELGENS UTDELNING

 
TRUPPEN ÄR REDO
 
 
 
 
 
 
 
Blev  själv ganska drabbad av att jobba ikapp, men trots det hanns det med några släpp och även reportage med Jaktmarker & Fiskevatten gällande stövarpoolen. Helgens utdelning är 3 harar och 3 bommar dessutom. Sammanlagt kunde alltså 6 harar ha legat på viltparaden. Som ni vet skjuter man inte hararna tidigt på säsongen utan man sparar på krutet till slutet på säsongen. Dels för att ha harar till hundarna att motionera runt med, men även att det är ett fint kött att stoppa ner i frysen.
 
 
 
 
 
Detta sågs till på en mark i lördags. Svårt att tro nånting annat än bara 1 sak.:
 
 

EKSJÖ 2013

Speela gjorde ett av sina sämsta prestationer under helgen. En sak kan jag dela med mig. Har ni en tik som visar det minsta på skendräktighet och hon är anmäld till tävling. Ställ hellre in jaktprovet då. Vi hade en skendräktig Speela början på förra veckan. Envis som man är inbillade man sig att det hade gått över. Under lördagen började hon bädda ner sig. Förutom poängen på slagarbete, gick även poängen ner på jaktlusten. hon lyckdes i alla fall resa en hare.På söndag körde hon dock ihop en 2:a med 6:a i drevsäkerhet. Den 6:an är ett skymt av en siffra man hade önskat se mer av i helgen. Men som med allt annat har även hon sina nergångar. Domarna i helgen har bevittnat skendräktigheten. Den som icke tror på mig, får gärna fråga domarna. Trots fiaskot kom vi på 14:de plats av 29 startande. Det kunde gått sämre med andra ord.

RSS 2.0