NÄR ALLT FUNKAR

I helgen satt allt som det skulle. I lördags jagade vi rådjur med Dreverklubben, sk fadderjakt. Jag fick på mig en fin get och en bock som jag sköt. Rådjursjakten när den är som bäst. Djuren buktade fint och det kan vi tacka hundarnas lugna drevsätt för.
 
 
 
 
I går söndags var det dags för ett "köttjakt". Med det menar jag att vi åkte till Johan Petterssons viltskafferi och drevade av. Släppte även stinta som rev av 60 minuters jakt innan hon släppte och kom tillbaka självmant. 
 
Fick på mig en gylta som jag släppte i första såten då jag misstänkte kultingar, det visade sig dock vara en ensam gylta som kunde skjutits.
 
Andra släppet fick jag 3 grisar på mig i full fart. Jag valde ut den minsta av den, en fjoling, tog upp bössan svingade förbi och tryckte av. Det är otroligt skönt när skyttet sitter som det ska. Grisen föll på plats. Visade sig att jag hade turen att träffa straxt bakom på nacken. Sommarens övningsskytte gav utdelning.
 

BIABYS DISA LEVERERAR.

Efter ett kortare drev kunde Tevfik skjuta en stor rävtik för Disa. 
 
 
Alltid roligt när hundarna gör som man vill.
 
 

SJUKDOMAR & ELÄNDE.

Släppte drevertiken förra helgen. Hon visade lustigt beteeende utan något sök och onormal trötthet vid minsta ansträngning av att ens röra på sig. Hon har dessutom matvägrat nån dag innan, därför bestämde jag mig för att uppsöka veterinären. Dem tog blodprov och kollade. Visade sig att hon har dubbelt så höga levervärden som anses vara normalt. Enligt veterinär är det en indikation på nånting, dock ej på VAD. Han föreslog att vi skulle avvakta 2 veckor för att se hur hon mår. Hoppas det inte är nåt allvarligt. Det skulle svida atta behöva ta bort 2 bra hundar inom loppet av 1 år.

 

 

RSS 2.0