NYASTE TILLSKOTTET PÅ KENNELN; FOXPOWERS DORIS

Igår så hämtade vi vårt senaste tillskott i familjen/kenneln.

En liten Foxterrier tjej som vi kallar för Bella. Hon är från kenneln Foxpowers i Österbybruk nordöst om Uppsala. Hon är efter en mycket lovande kombination
e. SEJ (GF) CH FIJ (G)CH Hultavikens Pricken
u. J Luna.

I stamtavlan hittar vi bra grythundar som Hagasjöns Berra, Ulvakullens Arras samt Badgerhills Vikki. Linjeavel efter Badgerhills Vikki och Hagasjöns Berra. Hundar som är känd som bra grythundar och även starka nedärvare som lämnat bra avkommor.

Varför just en grythund?

Jo, Speela har börjar driva räv och det när nånting som jag tänkte uppmuntra och plocka fram mer ur henne.


!!!!

Eftersom många lyckosökare ringer och tingar valpar för att sen hoppa av när det drar ihop sig, så är jag tvungen att ta handpenning även om jag anser att ett löfte är nånting man bör hålla fast vid, annars ska man inte utfärda ett!

Som ni ser nedan så lever valparna och mår bra.



VALPARNA ÄR DÖPTA

Valparna har fått namn och stamtavlorna har anlänt från SKK. Alltid skön känsla att titta på en stark jaktstam!

Här kommer namnen.


SNART FLYTTAR VALPARNA

Ut till hundhuset i hundgården då dem gärna vill gå runt och utforska nya områden... Dem har t.o.m börjat att busa lite med varandra och första steget att ta plats i flocken har redan börjat. Alltid lika roligt att dag för dag se utveckligen.

Speela äter mängder nu och trots det så ökar hon inte alls avsevärt mycket i vikt. Valparna suger alltså ut det mest ur henne.
Jag ger henne FODAX färskfoder.Det kostar 12-13 kr/kg för rent kött utan några konserveringsmedel och tillsatser. Titta själva nästa gång ni köper vanligt torrfoder vad det hamnar på i kilopris.
12-13 kr/kg är väldigt prisvärt och hundarna mår bra. Av den mängden hon äter nu så skiter hon lika mycket hon hade gjort med mycket mindre foder av torrfoder. Behöver jag säga nånting mer.

Beställ ditt foder på www.fodax.se




UTVECKLIGEN GÅR FRAMÅT

Valparna har nu alla öppnat ögonen och börjat gå lite vingligt i valplådan. Dem tyr sig till varandra och man kan nästa se en stark gemenskap i kullen då dem gärna ligger i hög när dem sover.

När det kommer till diandet så delar Speela upp dem i 2 grupper, 4 och 4. Väldigt fascinerade att titta på och hur hon matar 1 grupp i taget. Gör dem andra närmande så petar hon bort dem till första gruppen är mätta och belåtna. Då somnar dem. Då kliver Speela över till dem andra 4. Samma sak där.

Vilken SUPERMORSA hon är!




RSS 2.0