HELGENS SISTA JAKTDAG.

Årets sista jaktdag ägde rum utanför Furuby, Lenshovda hos Bo Holmberg den 2 mars .
Bosse äger även Speelas Ajja e.dch Armas u.dch Biabys Speelas
 
Vi började helgen med hjortstek och potatisgratäng med rödtjut till på fredagskvällen. På lördag var det äntligen dags att rasta rävarna i småland. Men det blev såklart inte som vi hade tänkt oss. Vi hittade ett gryt och förmodligen låg räven inne i grytet eftersom hunden hittade inget utstpår i området. Vi rörde oss framåt och gick i snö i cirka 2.5 timmar. Man kände sig inte alls så stor när det väl äntligen var över. Under drevet hade vi ett rävdrev, alternativt att det var en gris ungtiken drev. Lite osäkert så både grisspår och rävspår var i samma löpa där hunden hade jagat. Jakten slutade vid en större bäck, 3-4 meter bred om jag inte minns helt fel.
 
Andra drevet var på konstanterat på en ensam älg. Älgen släppte Debbie relativt fort och kom tillbaka.
 
Hon jobbade rätt så ihärdigt den dagen och låg ständigt ute på sök. Det man kanske hade önskat är lite vidare sök just för dagen.
 
Nu ska det bli skönt med långvila inför hösten. Tills hösten är det lite ändringar. Jag har bytt till ett nytt jaktlag och sånt är alltid spännande. Det kan bara gå till på 2 olika sätt. Antigen bra eller dåligt. Vi håller tummarna att det är ett bra gäng.
 
Bo Holmberg med dottern Lisa när dem hämtade sin valp.
 
 
 

RSS 2.0