SPEELAS DREV ABBA

En bild som värmer hjärtat hos en uppfödare. Det går inte att komma från faktum att glädjen blir stor när man är med från parningen till att få sådan bild mejlad.

Grattis Abba och ägare Mats, Falköping.

 



BIABYS VISKA

Det är bara att lyfta hatten för Christer Lundborg och Biabys Viska som körde ihop en haretta idag med 64 EP. Christer har deltagit på SM 2 gånger( Med Biabys Pixa 2003 och Biabys Tilda 2012).

Ska det bli en tredje gång då han även går och äntligen vinner? Fortsätter Viska som hon gör, ser vi nog den duon snart på SM igen.

Som en Biabyare kan jag inget annat än att känna stor glädje till till tikens prestation idag! Än en gång. Ett stort grattis!!

BIABYS DEBBIE & BIABYS STINTA

Idag drev 8 månaders gamla Biabys Debbie ( halvsyster till Speela, e samma mor) hare i cirka 2 timmar. Hon reste haren själv och höll igång den relativt bra emellanåt. Självklart gick det hackigt i vissa områden, men i det stora hela. Vilken jävla kanonhund den tiken kommer bli.

Hon är trots allt inte nära släkt med SM 1:an och 2;an på stövare SM 2012 för ingenting.....

 

 

Bild på Speela till vänster och Debbie till höger.

 

 
 
Här kommer även en bild på mitt framtidshopp.Självständigheten själv. En fröjd att lyssna på när hon skallar ut efter kamraterna under lek. Biabys Stinta. 

GOTT NYTT ÅR 2013. (summering av december)

Vill passa på och önska alla besökare och läsare av bloggen ett gott nytt 2013.

 

Decmbermånad har varit händelserik.

 

 

-  Speela parad med Kilbackens Raju-Jocke (E. Mannikarin Loju u. Kilbackens Raju-Hila). En ung hane (2,5 år) som tog en rävetta med hela 64 egenskapspoäng.Han kommer ur en kull på 8 st, varav 1 jch i kullen, 1 syskon med haretta, 57 ep och Jocke med 64 ep räv. Valpar väntas sista halvan i februari och leveransklara i april.

Bild på Kilbackens Raju-Jocke

 

-  Räv skjuten för Biabys Debbie 1 december. Debbie har för övrigt gått väldigt fort fram i utvecklingen. Hon jagar båda hare, räv och även rådjur än så länge. Intresset verkar dock störst på hare än så länge. Men hon ska styras om till rävhund är tanken. Hon driver med ett klangfullt och tvåtonigt skall.

 

- Härkilas Dixa IV har flyttat till ett nytt hem i Vårgårda och ska enbart fungera som ett komplement till en grytjägare när han känner för ett rådjursdrev. Ett rådjur skjutet redan första släppet. Jhonny som tog över henne är väldigt nöjd med Dixa. VI önskar dem lycka till!

 

 

 

30 December kom min kompisar Mattias Södergren och Andreas Danielsson med en Laika och vi jagade gris. Olga hittade en gris som Mattias sedan sköt. 

 
Räven jag sköt i oktober är klar hos konservatorn.

 

 

 


RSS 2.0