RÄVEN FLYGER ÖVER GÄRDET!

Idag fick Speela fart på en räv som tog 2 fina bukter innan han gick i gryt. Hade räven i pass 2 gånger, men det var endast kulpass!
Den gången man tar med hagelbössa istället för kombi så tro fan att man skulle behövt kombin istället. Trist. men ack så roligt att se och höra när räven bjuder upp Speela i en melodifylld dans!

LINKÖPINGSPROVET 13-20 NOV.

Efter Dixas framfart i skogen, så är det dags att starta på jaktprov och det kommer jag att göra i mitten på nov.
Tidsmässigt ska det inte vara några problem. Hon besitter en enorm jaktlust och driver villebrådet passionerad med hörbart skall. När det sen kommer till olika eg poäng så låter jag domaren avgöra det.
Hon jagar allt som kommer i vägen. med förkärlek på  hare, som jag tänkte plocka bort henne på. Jag tycker personligen att det är vansinne när en hund ska krångla med en hare när det står skyttar utställda med kulvapen. Lämna hararna åt specialisterna istället.
Här kommer en bild efter buktade hjortdrev. Speela hade en hare på fötter i samma såte utan att hundarna gick ihop. Skönt när dem koncentrerar sig på sitt och inte går ihop.

UPPDATERING

Det var ett tag sen jag uppdaterade och det har med tidsbrist att göra. Vad som hänt är att
Vår terrier Foxpowers Doris har blivit omplacerad pga att jag helt enkelt inte får tiden att räcka till henne och grytjakt överhuvudtaget som jag tänkte från början. Så för att slippa stå i en hundgård, så är hon istället hemme hos Emil Ahlén i Gnesta med en kompis Parson Rusell. Där får hon det garanterat bättre, då både Emil och hans sambo är grytintresserade.
Vi fick tillbaka en tik från B-kullen som samma dag flyttade hem till Steve Johansson, ledamot i Östergötlands stövarklubb. Steve ska se om han kan få bukt med tikens problem under 2 månaders tid. Tiken hade många dåliga vanor från första hemmet och det kan bli svårt att åtgärda allt, men Steves erfarenhet så är nog det mesta löst ganska snart skullke jag tro. Får jag tillbaka tiken så får vi se vad som händer.
Vi har alltså bara Speela och Dixa kvar hemma nu och det är precis vad jag hinner att jaga med. En stövare och en drever. Drevern Dixa tänkte jag starta på jaktprov kommande hösten. Jagar hon bra där så är första dreverkullen planerad med Evjos Acke. En hane som har avelsdiplom i Guld och ut hans pung har i stort sett BARA bra och friska valpar kommit. Ett säkert kort när man försöker komma bort från lugnödemet som är ett problem inom drever rasen.
Acke kan ni läsa mer om på www.evjoskennel.se

RSS 2.0