8 VALPAR

Tyvärr så dog en av våra valpar 2 dygn efter födseln. hon var för svag helt enkelt. lite tråkigt eftersom det var den förstfödda valpen på speelas kennel.

men nu har vi åtta friska och tjocka små valpar som tuttar på så det står härliga till. nu väntar vi tills de öppnar ögonen.

mvh/ Henes o Lisa


VALPNINGEN I BILDER


9 VALPAR

Nu är det klart, det blev 9 valpar. det hade varit 10 men en hade dött i magen tyvärr. 5 tikar och 4 hanar. mycket jobb nu framöver men det kommer det vara värt.

hörs snart igen/ Lisa


Förstfödda valpen,en tik.


VALPNING PÅGÅR

Nu har valpningen pågått i ca 2 timmar och tre små valpar har kommit än så länge. två tikar och en stor ståtlig hane. vi tror och hoppas det kommer fler men det får tiden utvisa. det här blir då en midsommar att komma ihåg. och då inte på grund av vädret.

trevlig midsommar och på återseénde.

mvh Henes & Lisa


VILKEN VINTER VI HADE



tonvis med snö och 30 minus.


SPEELAS FÖRSTA SVENSKHARE

Här är en bild på Speelas första svenskhare. Jakten skedde utanför Kisa hos en affärsbekant. Vi sov över i hans jaktstuga, för att sen bara öppna dörren och låta tiken gå ut och leta. Trots hård vind och  torrt på marken denna septembermorgon 2009, så fick Speela upp en svenskhare som senare fick sätta livet till då han valde att jävlas med tiken och springa vägen för det mesta av tiden.




GÅSJAKT SENSOMMAR 09

Eftersom jag är den som oftast står bakom kameran än framför så blir det en himla massa bilder på sambon Henes under säsongen. här har vi ett gäng från Gåsjakten förra året. det var nog första och sista kvällen vi satt och väntade på flygfäna. men höskvällarna är allt bra härliga, både på bild och i verkligheten.


En glad jägare är en bra jägare



Bröderna Cehajic plockar gäss. mindre roligt men någon måste göra det.
jag hade ju fullt upp bakom kameran.


EBBA HAR FLYTTAT IN

Lilla Speela har fått flytta in i dagen till ära. kronprinsessan viktoria och nu, prins Daniels bröllop. Henes, Ebba och jag har suttit inne och tittat nu i timmar på denna vackra tillställning. Ebba har gått och haft väldigt ont i magen men hon trivs bra i våran valplåda. det är verkligen dags snart, de kommer vilken dag som helst. man märker det så tydligt på henne "oss tjejer emellan" och det är så roligt.

håller tummarna!



mvh / en spänd Lisa


STÖRRE FÖR VAR DAG..

Då är det väl dags för mig "Lisa" att slänga in ett inlägg efter en varm dag som denna. både jag o hundarna har legat o gassat i solen tills de ville in till hundgården där det fanns lite skugga. men det har varit fullt med lek för de små och Ebba strosar runt lite för sig själv. hon vill ha lugn och ro,och det märks. i veckan som kommer ska jag och Henes sätta ihop en hundlåda som vi kan ha inne till valparna och Ebba. nu är det inte långt kvar, nästan en vecka.
Det kommer bli otroligt spännande eftersom varken jag eller Henes har haft någon valpkull innan. det kommer bli mycket jobb men det ska bli riktigt kul att få se vad det blir av Ebbas & Armas valpar sen så småning om. vi väntar spänt och hoppas allt går bra.



Ebba (stor som ett hus)


Överskottsenergin Wilma & Dixa leker




Hej så länge /Matte & Ebba


TJOCKIS

Speela börjar bli allt mer klumpig i sina röresler och man ser att tiken bara längtar tills dem små liven har kommit ut. Hon äter och dricker mängder, hon har några liv inom sig att försörja redan nu. Hur många valpar det blir vet vi faktiskt inte pga att det får bli en överaskning. Jag gissar och hoppas på 7 st och Lisa gissade på 4-5, men hoppas på 17 st. I helgen blir det till att bygga en valplåda. Bilder kommer.

Valparna beräknas komma i slutet på nästa vecka, under midsommarhelgen!

Nedan en bild på Haris och Speela.




Henes

LÄNGTAN ÄR STOR!

HIttade en bild på mig och Speela från hösten 2008 när hon precis minuten efter att räven hade passerat gick på spåret för att sen väcka smått till att det gick över till full skallgivning så det stod det härliga till!



JAKTSÄSONGEN KÄNNS ALLDELES FÖR LÅNGT BORTA

Det dröjer ett tag innan man drar av kopplet för att senare lyssna på musiken....21 augusti i år för Speelas del blir nog inte intressant, efterssom hon behöver nog en återhämtning efter att valparna leveras. 2 Köpare klara än så länge. Hur många valpar det blir vet jag inte.



RSS 2.0