FÖRSTA DREVERKULLEN PLANERAS VÅREN 2011.

Härkilas Dixa som är en av våra hundar har verkligen överträffat sig själv, snart 1,5 år gammal bara. Det har skjutits hjort,rådjur och räv för henne. Än så länge så driver hon allt som kommer i vägen, även gris och älg.

Ett kvitto på att jaktlusten är av den rätta kalibern. Hon har blivit en av jaktlagets favorit att jaga med trots att alla hade förutfattade meningar om drevrar innan, men många disskussioner som följd. Hur kommer det sig att hon är omtyckt då?

Kanske tack vare att hon har
1.tätt hörbart skall
2.bra förarkontakt
3.Utmärkt jaktlust
4.säker återgång.
5.går att blåsa in

Hon är en jaktidiot som går att styra helt enkelt. Bättre blir det inte med en drivande hund. Jaktprov ÖKL väntar under säsongen bara snön försvinner.

Hanen som vi tänkte använda heter Evjos Acke med höga avkommepoäng.
Läs mer på Evjos Kennel hemsida = www.evjoskennel.se

Parningen är dessutom rekommenderad av dreverklubbens avelsråd Anders Andersson.

Här kommer en spontan bild på Dixa.


SPEELAS ALLIE HAR DRIVIT RÄV PÅ SIN 5-MÅNADERS DAG!

Speelas Allie i Rävlanda har redan jagat sin första räv. Drevet pågick i 2 minuter och hon höll inte inne med skallet det minsta utan skallade rätt hårt!

Såna här dagar lyfter upp en som uppfödare....


SPEELAS FÖRSTA ELITPROV AVKLARAT!

 

Då var det dags med en redogörelse på hur det gick för våran egen "Champ"....

Provet Kisa/Ulrika gick av stapeln 14-15/11 2010.På lördagen så fick vi en provruta i Skeda hos Ossian Nilsson och vi väckte Ossian på söndagmorgonen, i och med att han inte hade räknat med besök så hans mark var bara en reservmark. Men det var inga större problem. Han slängde kläderna på sig och vi drog ut till marken. Släppte tiken runtomking kl08. Hon markerade slag och fick upp kl 10.00 Hon kom i en drevtid på 104 minuter och 58 ep*. 16 Minuter från ett välförtjänat första pris men jag kände mig tvungen att koppla när tiken gick över riksväg 34 vid ett tillfälle så bilar från båda hållen fick bromsa in rätt kraftigt. Med hjärtat i halsgropen så fick det vara nog då.

Med tanke på omständigheterna så fick jag tillgodoräkna dessa 104 minuter. VI gjorde ett nytt släpp. Hon markerade kl 14. Haren smet från skogen ut över ett gärde. Det tog ett tag innan tiken redde ut det hela och  hon var på löpan 40 minuter senare. Hon hade bra kontakt i skogen tills hon kom ut på det blöta uppbökade gärdet. Då tog det tvärstopp. Så jävla typiskt. Vi fick åka hem med vetskapen om att hon egentligen skulle ha haft ett första pris.


Dag nr 2 så regnade det kraftigt och jag hade inga stora förväntningar. Vi släppte kl 08. Tiken fick upp kl 10 trots regn och ganska intensiv blåst. Hon drev haren i 62 minuter. Innan även den här jäveln valde att ta den största asfaltsvägen han kunde hitta. I och med att det kom lastbilar och bilar så valde jag att koppla. Förbannad så åkte vi till en ny plats släppte tiken så inte hittade nånting mer.

Det mina vänner, det är utmärkt sätt att se på när titeln SEJCH försvinner framför näsan på en och man kan inte göra ett skit åt det.


För övrigt så kom hon på andra plats av 14 startande hundar.

En applåd......


*ep = egenskapspoäng


Njut av en gammal bild från förra året!


UPDATERING

Första djuret är nu skjutet för HÄRKILAS DIXA. 1 smaldjur som sköts efter 50 minuters trångbuktande. Haris fick skjuta djuret och Dixa kom fram till slut. Efter det så ökade tiken sina drevtider nånting oerhört vilket är roligt, men bara det inte går till en överdrift...

Igår så jagade Dixa sin första hare i 50 minuter, sen så sket hon i att komma tillbaka. Hon kom "vilse" och återfanns 30 timmar senare, då hon satt på en 70 väg för att kraften hade tagit slut. Över natten så la jag ut en filt till henne och la ut mat där vi skiljes åt sist. Där hade hon varit under natten och ätit och legat i filten för att senare bege sig västerut där hon senare hittades under måndagen (Idag) 1,5 mil från upptagsplatsen.
Nu ligger hon under skrivbordet och är helt utslagen efter att ha fått mat och värme. Jag släpper inte Dixa föränn nästa helg. Hon måste dels vila, sen måste hon även återhämta sig mentalt. Det ska nog inte vara några större problem, bara hon får smälta händelsen.


Biabys Speela är i form och ska starta sitt första elitprov 14-15 november! Vi håller tummarna!


Motvindens Wilma är på foder hos en bekant som passar på att jaga med henne under hans pappaledighet! Det funkar väl si sådär. Hon jagar mellan 30-60 minuter vilket är exemplariskt vissa dagar. Problemet med henne är att hon inte söker ut tillräckligt. Men den poletten trillar väl ner snart. den också!


RSS 2.0