ÅSEDA UTSTÄLLNINGEN RESULTAT.

Som ni säkert redan vet om så åkte vi till Åseda igår i hopp om att Speela skulle få sitt sista förtjänta CERT. Så med 2 cert och 2 ck tidigare så drog domaren Bo Wallin till med helt andra bullar. Han började med att, enl. mig mäta fel. Tiken är alltså utmätt till 53 cm dem senaste 3 utställningarna, men senast i juni i år. Han får till på nåt lustigt jävla sätt att tiken är 55,5 cm hög. Hur man lyckas med att lägga till 2,5 cm extra det förstår jag verkligen inte. 0,5-1 cm kan det väl kanske fela, men inte 2,5.

Förutom det så slog han ner i stort sett på allt hon fått beröm för tidigare när hon tagit sina cert. En sån sak får en att undra. Hur tänkte domarna? Hur kan det skilja så mycket från dem tidigare bedömningarna mot gårdagens bedömning. Det är ju trots allt samma hund som står i ringen.

Nu blir det jaktprov att fokusera på och hoppas att man möter domare med omdöme där i alla fall. Allt man kräver är ändå en rättvis bedömning där domarna går efter i stort sett samma kriterier. Det ska inte skilja så allt är totala motsatsen mot tidigare bedömninar även om det kan vara mindre skillnader.



Kommentarer
Postat av: HENES

FEL AV MIG. Domaren var Ulf Wall. inte Bo Wallin.

2011-08-15 @ 09:23:45
Postat av: Kjell Edström

Hej henes!

Det du beskriver är utställningsdomarna i ett nötskal och som också gör att det är svårt att ta utställningsverksamheten på riktigt allvar. Det här är just vad jag upplevt flera ggr under åren men det är så här, vill man kämpa på för att få en dubbelchampion så måste man acceptera de här variationerna mellan olika domare. Kämpa på du kommer att få ditt tredje cert och dubbelchampionatet. Du kan också vända dig till en domare som redan givit henne ett cert p g a att det som gäller är tre cert av två olika domare för att bli SEDCH när du tagit elitettan på jaktprov. Det kommer säkert att gå lättare för dig när hon blivit SEJCH.Kämpa på

2011-08-16 @ 18:52:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0