PRESENTATION AV VÅRA JAKTHUNDAR

Vi har 3 hundar som vi jagar/gosar med.


1. Biabys Speela  S40678/2007 , Finsk stövare
Speela, eller Ebba som vi kallar henne tillvardags är en stövare från Biabys kennel i Alvesta. Vi hämtade hem henne september 2007. Redan i november 2007 så hade hon drevtider på räv och hare en bra bit över 1 timme. Det är nånting som många stövare in ens presterar förrän dem fyller 2-3 år. Redan då så insåg jag att det här var en lovande jakthund med bra ämnen i. Uppfödarens Bo Belestams förhoppningar visade sig stämma bit för bit. Andra jaktåret 08-09 så var hon överjävlig på att jaga klövvilt. Allt från rådjur, vildsvin, hjort och älg. Men trots det så blev det aldrig några långa drevtider på förbjudna vilt. Och säsongen 09-10 så visade hon fram fötterna igen och startade 3 jaktprov + 1 RR prov. Godkänd på RR, samt 1,2 och ett 3:dje pris på jaktproven. Vädret och snödjupet satte köppar i hjulet för första priser. Hon är en hund som driver till hon stupar eller till haren stupar. Med dessa ämnen så henne så planerar vi en kull till sommaren 2010. Mera information återkommer vi med under vårens gång. Håll utkik!

2. Motvindes Wilma S44300/2009, Basset Artesien Normand

Wilma är en pajas till hund som trampar på sina egna öron när hon springer. Hon är från Motvindens Kennel från Vikingstad. Vi hämtade henne i början på augusti 2009. Hon visade väldigt ljummet jaktintresse till en början, tills poletten trillade ner och hon har redan jagat hare i 10 min (till första tappten), samt rådjur i 15 minuter. Även hon verkar vara en hund med bra ämnen i. Hon är för övrigt väldigt mjuk i psyket, vilket gör att man som husse/matte är begränsad i dressyren. Vi ser fram emot hösten 2010.     

3. Härkilas Dixa S53353/2009, Drever
Dixa hämtade vi hos Kjell Lennartsson i Sätila den 12 jan 2010. Det är en hund som jag får jobba med i dressyren under kommande våren/sommaren. Hon är en hund som är påhittig och väldigt smart, samt envis. Även hon har bra ämnen i sig. Hon har dock aldrig jagat, men förhoppningarna är stora med tanke på härstammning och uppfödare. Vi håller er uppdaterade.


Henes

Ebba, Wilma och Dixa.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0